Últimas noticias

La mort sobtada
Cada any ens trobem a Espanya amb 35.000 casos de mort sobtada i el 70% d’aquests estan provocats per un infart agut de miocardi.

Cada any ens trobem a Espanya amb 35.000 casos de mort sobtada i el 70% d’aquests estan provocats per un infart agut de miocardi. Però hi ha altres causes que poden conduir a una persona a morir sobtadament, tenint presents que el primer gran origen és cardíac. Per conèixer més a fons les causes que poden provocar una fibril·lació ventricular (arítmia), que provoca aquesta mort, hem parlat amb el director mèdic de l’Hospital Clínic, el doctor Josep Brugada, que ens ha explicat de manera senzilla la complexitat d’aquest assumpte.

causes de la mort sobtada

També ens ha recordat la importància d’una ràpida actuació, que pot salvar un número important de vides. Amb un desfibrilador es pot reduir el número de morts sobtades i qualsevol de nosaltres pot utilitzar-lo ja que com ens ha dit el doctor és un aparell molt senzill.

importància desfibriladors

És molt important prevenir aquestes malalties que ens poden acabar conduint a una mort sobtada. I és imprescindible que els esportistes es facin proves mediques, tot i que com ens ha recordat en Brugada, aquest col·lectiu té menys risc de patir una mort sobtada.

prevenció i proves

Al nostre país disposem d’un bon equip mèdic, a nivell científic i cardiològic hem avançat amb els anys i som un referent però ara fa falta conscienciar la població de la importància de dotar de desfibriladors els espais públics. En aquest sentit el doctor Brugada és director científic del projecte Salvavides, on també col·labora la AEMS José Duran, que consisteix en vendre pulseres a 3 euros i quan algun centre n’adquireixi 400, se l’obsequia amb un desfibrilador i un curset. Però el director mèdic del Clínic també participa en altres projectes de recerca i investigació.

projectes

Verònica Sosa

Solicita información

¿Necesitas un desfibrilador o formación? Rellena este formulario y pronto contactaremos contigo

Proyecto Salvavidas

Proyecto Salvavidas

C/ Begoña 16
28821 Coslada (Madrid)
CIF: B86034493
Teléfono: 902 760 604
Email: salvavidas@salvavidas.eu