• Telèfon
  • +34 900 670 112

testimoni real

He salvat la vida del meu germà

Anterior Pròxim

Testimoni "He salvat la vida del meu germà" amb un desfibril·lador

El mes d'agost tots esperem descansar, relaxar-nos i tenir unes vacances tranquil·les o excitants però sense contratemps, però de vegades la vida ens sorprèn com li va passar a Alberto M., que ha volgut compartir amb nosaltres el seu testimoni.

Albert té un desfibril·lador que va aconseguir gràcies a la venda de polseres doncs li va semblar interessant pel seu treball i aficions. "Vaig comprar fa aproximadament 4 anys un desfibril·lador amb el projecte de les polseres. En el meu cas el DESA el porto sempre amb mi (classes, partits, arbitratge, airsoft), ja que a més de la meva feina dono classes de tennis i pàdel "

Pensem a més que, si avui dia hi ha pocs desfibril·ladors imaginem el desconeixement que es tenia uns anys per això ens comentava que  "En els llocs on acostumo a anar no és habitual que hi hagi cap tipus de DESA ni res semblant, per la qual cosa en el seu moment vaig decidir adquirir-lo per estar segur que en les meves classes, partits o arbitratge no passés res o almenys que m'ajudés si fos necessari, a més sóc voluntari de Creu Roja a l'àrea  transport sanitari.

Otre hobby que tinc és l'airsoft, un joc / esport d'estratègia basat en la simulació militar. S'utilitzen rèpliques d'armes de foc que disparen petites boles de PLGA o biodegradables de 6 o 8 mm de diàmetre, es sol jugar en camps (no sempre) de difícil accés o molt difícil accés per a les ambulàncies, en què l'única possibilitat de accés ràpid seria un helicòpter, pel que si passés alguna cosa a algú les probabilitats de salvació seria gairebé nul·la. Com a precaució porto sempre una farmaciola (part d'aquest farmaciola m'ho donàreu vosaltres) i en el qual porto el DESA. Per sort mai he hagut de fer-lo servir. "

Sempre diem que un desfibril·lador és aquest aparell que cal tenir però que és millor no haver de fer servir mai, i en el cas d'Alberto, durant més de 3 any, així ha estat, fins al primer cap de setmana d'agost en què ho va haver d'usar tal com el mateix ens relata "per desgràcia o sort vaig haver de fer servir el DESA l'altre dia (com sempre acostumo a portar el farmacioles als partits). El cap de setmana de l'5,6,7 d'Agost se celebra a Sigüenza un torneig de Pàdel, a el qual ens vam apuntar el meu germà i jo. El Divendres 5 vam començar a jugar i aquell dia va transcórrer sense problemes. A l'endemà ens tocava jugar a la nit, a les 22:00 h ,, així que vam començar i tot anava normal fins que sobre les 22:45 el meu germà es va desplomar a la pista. Ràpidament vaig anar a veure que passava, passats uns segons va deixar de respirar i no responia, de manera que vaig demanar als companys que estaven a la pista que anessin corrents a buscar el meu farmaciola i cridessin a l'UVI / SVA mentre vaig començar a realitzar RCP. Una vegada que el van portar un company em va substituir en el massatge cardíac i li vaig posar el DESA, la canula orofaríngia, ambú ia seguir les seves instruccions. 

El desfibril·lador ens va fer prémer 3 vegades, i al cap d'un minut després de la tercera descàrrega meu germà va començar a respondre, a poc a poc, en aquest moment ja li vaig posar un pulxiómetro per veure el seu estat de saturació i pols.
Conforme passava el temps anava millorant i al cap d'uns 5 minuts d'estar recuperat venir la UVI / SVA, explicant-tot el que ha passat al metge van procedir a estabilitzar-lo, però ja estava fora de perill. 

Se'l van emportar a Guadalajara, que és l'Hospital més proper, on va ingressar a l'UCI. "

A vegades pensem que no sabríem reaccionar, però Alberto ens demostra amb la seva actuació exemplar que tots portem un salvavides dins.

Per sort cada vegada hi ha més desfibril·ladors en llocs públics, i efectivament no tot podem portar sempre un damunt, per això l'ideal és que tots els llocs on és susceptible que això passi, bé per ser un lloc on es realitza esport o activitat física considerable , bé per una afluència de públic gran, compti amb un equip i personal format per al seu ús. "En en poliesportiu en el que vam jugar de Sigüenza hi havia un DESA però li vaig posar el meu que va ser el que arribo primer ".

 Des d'aquí només podem felicitar Alberto per la seva actuació, desitjar una completa recuperació al seu germà (la qual ens consta que va per molt bon camí) i compartir la seva experiència amb tots perquè aquesta és una història de les que ens agraden, amb final feliç , cosa que molt probablement no s'hauria donat si no haguessin comptat amb un desfibril·lador a prop.

"Gràcies per la compra que vaig fer i que la gent em deia ximple per que un particular va comprar un DESA, ara sé perquè ho vaig fer i dono gràcies a Déu de no fer cas a la gent que em va dir que perquè. Ara els pugui donar una resposta. HE SALVAT LA VIDA DEL MEU GERMÀ " 

Si vols conèixer més sobre la campanya de Polseres Salvavides no dubtis en contactar amb nosaltres al telèfon gratuït 900 670 112 o mitjançant el mail Aquesta adreça de correu electrònica està protegida contra els robots d'spam. Necessiteu el JavaScript habilitat per a mostrar-la..

 


Imprimir   Correu electrònic
Imatge

Instal·lació de desfibril·ladors externs, manteniment, recanvis, reparacions, formació i ús del desfibril·lador, registre en Comunitats Autònomes.

Adreça:
Av. De la Constitució 29 
28821 Coslada (Madrid)
Telèfon: + 34 911 250 500
E-mail: salvavides@salvavides.com

Mapa on estem